Ura- ja työnhakuvalmennusryhmät

Ura- ja työnhakuvalmennuksessa käsitellään  työelämätietoutta, työnhakua, urasuunnittelua, koulutusmahdollisuuksia sekä etsitään reittejä työelämään. Ryhmät on suunnattu työttömille työnhakijoille, jotka kaipaavat valmennusta omien uramahdollisuuksien kartoittamiseen sekä työnhakuun.

Ura- ja työvalmennusryhmien sisältöön kuuluu mm. seuraavia asioita

Tavoitteena on se, että ryhmän päättyessä sinulla on mahdollisimman selkeä käsitys siitä, mihin suuntaat jatkossa. Tavoite vaihtelee tietenkin ihmisestä ja hänen elämäntilanteestaan riippuen. Tulos voi olla ammatinvalinnan kirkastuminen, opiskeluun hakeutuminen, työpaikka, työkokeilu, oppisopimus tai jokin muu itseä parhaiten palveleva vaihtoehto.

Ryhmiin osallistuneiden kommentteja

"Osallistuin keväällä 2015 Suunta-ryhmään. Ryhmän ohjaaja oli mukava, asiantunteva ja juuri oikea henkilö nuorten aikuisten parissa työskentelyyn. Sain ryhmässä paljon tietoa erilaisista opiskelutavoista ja lisäksi tuli paljon tietoa työelämää koskien. Ryhmässä parasta oli erinäköiset aktiviteetit."
- Rami, 24

"Osallistuin syksyllä 2014 Koutsi-ryhmään. Ryhmä sai mut miettiin laajasti ja vihdoin tiesin mitä haluan. Kävisin tämän uudestaan, jos olisi mahdollista."
- Johanna, 24

"Osallistuin Länsivalmennuksen uravalmennusryhmään keväällä 2015. Sain ryhmästä tukea sekä innon hakea opiskelemaan haluamalleni alalle.
- Virpi, 28

"Osallistuin keväällä 2015 Länsivalmennuksen uravalmennusryhmään. Tekeminen oli niin monipuolista, että voisin mielelläni tulla uudelleen koulutettavaksi! Harmittaa vain että kurssi oli niin lyhyt. Ryhmänvetäjä osasi innostaa kokeilemaan erilaisia asioita!"
- Jena, 22